Видача суб’єктам господарювання документів дозвільного характеру органами Національної поліції - S. M. Popovich (Аналітично-порівняльне правознавство, 2025)
У статті досліджується діяльність органів Національної поліції України у сфері видачі документів дозвільного характеру суб’єктам господарювання. Автор звертає увагу на актуальність даної теми у контексті взаємодії бізнесу з органами державної влади, оскільки отримання дозволів є ключовою умовою для здійснення багатьох видів господарської діяльності. З одного боку, функція дозвільної діяльності має на меті гарантування правопорядку, громадської безпеки та захисту інтересів держави, а з іншого – її надмірна зарегульованість може створювати серйозні перепони для розвитку підприємництва.