Киното като културен посланик в България: Статистически поглед към киносалоните (01.01.2015 – 28.10.2024) - Лазар Шишманов (Медии и език, 2025)
Настоящото проучване разглежда статистически данни относно държавите, чиито продукции най-често са прожектирани в комерсиалните киносалони в България. Данните се отнасят за периода от 01.01.2015 г. до 28.10.2024 г. В информацията са филтрирани филмите, излъчвани на кинофестивали, както и тези, намерили място единствено в бутиковите киносалони в страната.