Підвищення динамічної точності позиціонування електрогідравличного приводу - Yurii Kravetskyi; Oleksii Chernov (Mechanics and Advanced Technologies, 2024)
Дослідження спрямовані на підвищення динамічної точності позиціонування поверхні керування при перемиканні режиму роботи гідроприводу та вивчення процесів та явищ, що викликають збільшення закиду поверхні керування. Проаналізовані відомі дослідження щодо динамічної точності гідроприводу. Досліджено перехідні  процеси, що виникають у контурі «електромагнітний клапан кільцювання – електронний блок керування» при зміні режимів роботи гідромеханічного приводу. Визначені особливості процесів та фізичні явища, що призводять до збільшення часу включення гідроприводу в активний режим роботи. Запропоновані рішення  та електричні схеми підключення клапану кільцювання гідроприводу до електронного блоку керування, що дозволяють забезпечити виконання вимог за показниками точності позиціонування та часу включення приводу.