МАТЕМАТИЧНА МОДЕЛЬ ТЕПЛОВІЗІЙНОГО МОНІТОРИНГУ ПОЛІГОНУ ТВЕРДИХ ПОБУТОВИХ ВІДХОДІВ ТА ЙОГО ТЕМПЕРАТУРНЕ КАРТОГРАФУВАННЯ ЗА ДАНИМИ ДИСТАНЦІЙНОГО ЗОНДУВАННЯ ЗЕМЛІ - О.В. Шевчук; В.М. Триснюк (Системи озброєння і військова техніка, 2025)
На прикладі Здовбицького сміттєзвалища твердих побутових відходів та прилеглих до нього ділянок (Здолбунівський район Рівненської області) показано інформативність використання запропонованої методики моніторингу температурних режимів об’єктів розміщення відходів, а також побудовано математичну модель тепловізійного моніторингу, яка слугує додатковою опцією для моніторингу пожеж на полігонах твердих побутових відходів.