Korištenje portala e-lektire među mladima srednjoškolske dobi - Alta Pavin Banović; Mihaela Banek Zorica; Hrvoje Mesić (Vjesnik Bibliotekara Hrvatske, 2022)
Cilj. Cilj je rada utvrditi razinu korištenja CARNet-ovog portala e-lektire na kojemu su dostupna digitalizirana književna djela za cjelovito čitanje u odnosu na posudbu lektire u školskim knjižnicama te istražiti u kojoj mjeri srednjoškolski učenici od 1. do 3 razreda u Osječko-baranjskoj županiji posuđuju književna djela za cjelovito čitanje, tj. lektire u tiskanom obliku u školskim knjižnicama u odnosu na posudbu digitalnih naslova na portalu e-lektire.