ATVEJO ANALIZÄ–S SVARBA PLÄ–TOJANT UÅ½SIENIO KALBOS KOMPETENCIJÄ„ - Irena JankauskienÄ— (Mokslo Taikomieji Tyrimai Lietuvos Kolegijose, 2016)
Visose srityse didÄ—ja kompetencijos bÅ«tinumas. Kalbiniai - komunikaciniai mokÄ—jimai gali lemti organizacijos, kartu ir atskiro jos nario, veiklos efektyvumÄ…, jos sÄ—kmingÄ…, dinamiÅ¡kÄ… vystymÄ…si. Å iuo metu reikalaujama turÄ—ti ir aukÅ¡tÄ… uÅ¾sienio kalbos kompetencijÄ…. TodÄ—l ypaÄ svarbu yra sukurti tinkamÄ… ugdymo aplinkÄ… uÅ¾sienio kalbos kompetencijai ugdyti. Vienas naujausiÅ³ Å¡iuolaikiniÅ³ metodÅ³ yra atvejo analizÄ—. Naudojant Å¡Ä¯ metodÄ… integruojami ir kiti gebÄ—jimai: analizÄ—, kritinis mÄ…stymas, sprendimÅ³ ieÅ¡kojimas ir priÄ—mimas. UÅ¾sienio kalbo kompetencijai ugdyti labai svarbÅ«s yra komunikaciniai, komandinio darbo bei pristatymo gebÄ—jimai. Straipsnyje pateikiamos uÅ¾sienio kalbos ugdymo ir atvejo analizÄ—s sampratos. ÄŒia apibendrinami tyrimo, kurio tikslas nustatyti studentÅ³ nuomonÄ™ apie atvejo analizÄ™, kaip metodÄ… ugdant uÅ¾sienio kalbos komunikacinÄ™ kompetencijÄ…, rezultatai. Tyrimas iÅ¡ryÅ¡kino Å¡io metodo naudojimo problemas ir pranaÅ¡umus. Studentai teigiamai vertina atvejo analizÄ—s uÅ¾duotis. JÅ³ Ä¯sitikinimu, Å¡ios uÅ¾duotys padeda ugdyti uÅ¾sienio kalbos kompetencijÄ….