Аналіз електромагнітної сумісності між радіоелектронними засобами повітряної телеметрії Збройних Сил України та засобами загальних користувачів у смузі частот 1427-1532 МГц - С.А. Макаров; О.М. Чекунова; О.П. Ковальчук; С.В. Селезньов (Системи озброєння і військова техніка, 2021)
У роботі проведено аналіз нормативно-правових документів у сфері використання радіочастотного спектру України. Для проведення оцінки й прогнозування електромагнітної сумісності РЕЗ стандарту LTE із засобами повітряної телеметрії Збройних Сил України та засобами цифрового звукового мовлення стандарту T-DAB проаналізовано діапазони робочих частот РЕЗ стандарту LTE з метою визначення смуг частот сумісного використання  як загальними, так і спеціальними користувачами. У визначених смугах частот проаналізовано перелік військової техніки повітряної телеметрії Збройних Сил України, які використовують та потребують захисту від ненавмисних завад, створюваних випромінюванням РЕЗ стандарту LTE. Визначено необхідність досліджень удосконалення моделі множинної взаємодії РЕЗ стандарту LTE та засобів повітряної телеметрії Збройних Сил України і засобів цифрового звукового мовлення стандарту T-DAB на міжсистемному рівні для визначення найгірших умов їх взаємодії.