Система відслідковування об’єктів на відеопослідовностях у інфрачервоному та видимому діапазонах на основі канально-незалежного просторово-регуляризованого дискримінантного кореляційного фільтра - А. Ю. Варфоломєєв; Є. В. Короткий (Vìsnik Nacìonalʹnogo Tehnìčnogo Unìversitetu Ukraïni Kììvsʹkij Polìtehnìčnij Ìnstitut: Serìâ Radìotehnìka, Radìoaparatobuduvannâ, 2020)
Представлено метод відслідковування для роботи на відеопослідовностях, що містять мультиспектральну інформацію. Розглянуто можливі способи об’єднання мультиспектральної інформації при вирішенні задачі відслідковування та обґрунтовано використання підходу на основі об’єднання на рівні обчислення ознак. З огляду на компромісні можливості по відношенню до якості та швидкодії, задачу відслідковування запропоновано вирішувати за допомогою дискримінантних кореляційних фільтрів (DCF).