شناسایی و بررسی عوامل موثر بر سرمایه‌گذاری جسورانه در کسب و کارهای حوزه فینتک با استفاده از تکنیک‌های تصمیم‌گیری فازی - لیلا قائمی فر; علی حسین زاده کاشان (پژوهش‌های راهبردی بودجه و مالیه, 2022)
در سرمایه‌گذاری جسورانه، کسب بازدهی بالا از محل سرمایه‌گذاری در گرو موفقیت شرکت‌های سرمایه‌پذیر است و علاوه بر جذب سرمایه و تأمین مالی، کمک به رونق کسب‌وکار، از دیگر اهدف سرمایه‌گذاری جسورانه است. پژوهش پیش‌رو، با هدف مطالعه کسب‌وکارهای حوزه فین‌تک، سعی در ارائه درک درستی از وضعیت آن در ایران دارد. پس از انجام مطالعات کتابخانه‌ای و با بهره‌مندی از نظر تعداد 20 نفر از خبرگان، با استفاده از تکنیک دلفی فازی، عوامل کلیدی موثر بر ارزش سرمایه‌گذاری در حوزه فین‌تک، با عناوین سطح نوآوری ایجاد شده، اطمینان محیطی، تعامل‌های فناورانه، مدیریت و تسهیم دانش کاربردی، مزیت رقابتی ایجاد شده، سرمایه انسانی متخصص، حمایت‌های مالی و بیمه‌ای، تبلیغات و مهارت‌های بازاریابی و همچنین نقدینگی و سودآوری، شناسایی شد. وزن معیارها با استفاده از روش فازی سوارا و رتبه‌بندی آن‌ها با استفاده از تکنیک فازی کوکوسو انجام گرفت. نتایج نشان داد عوامل سطح نوآوری ایجاد شده، حمایت‌های مالی و بیمه‌ای و سرمایه انسانی متخصص، به ترتیب در رتبه اول تا سوم عوامل موثر بر سرمایه‌گذاری جسورانه در حوزه فین‌تک قرار دارند. در ادامه با تحلیل 180 پرسشنامه توزیع شده در بین تعداد 28 شرکت فعال در حوزه فین تک، تاثیر متغیرهای تایید شده بر روی متغیر سرمایه‌گذاری جسورانه بررسی شد.