Методика контрольно-аналітичного забезпечення системи бюджетування торговельних підприємств - Ольга Валеріївна Побережець (Ринкова економіка: сучасна теорія і практика управління, 2018)
У статті розглядаються питання, щодо методики контрольно-аналітичного забезпечення системи бюджетування торговельних підприємств. Визначено взаємозв’язок бюджетування з бухгалтерським обліком, контролем та аналізом. Запропоновані процедури контрольно-аналітичного забезпечення системи бюджетів торговельних підприємств. Розроблено та запропоновано структуру торговельного підприємства з виділенням центрів відповідальності. Визначені етапи формування звітності для внутрішнього контролю. Запропоновано система показників для забезпечення аналітичних процедур в бюджетуванні.