Обробка експериментальних даних за результатами педагогічного експерименту засобами комп’ютерних статистичних пакетів - Alyona Chorna (Педагогічний дискурс, 2013)
У статті визначено потребу в комп’ютерних програмних продуктах для обробки експериментальних даних за результатами педагогічного експерименту. Охарактеризовано основні критерії вибору методів статистичної перевірки. Висвітлено існуючі комп’ютерні статистичні пакети для обробки експериментальних даних за результатами педагогічного експерименту. Здійснена порівняльна характеристика засобів та наведений огляд їх основних функціональних можливостей роботи з методами та критеріями математичної статистики, побудовою графіків, діаграм, виведення звітів. Відповідно до гіпотези педагогічного експерименту, глибини проведених досліджень фахівець можна обрати відповідний статистичний критерій та комп’ютерний пакет для обробки отриманих даних за обраним критерієм.