МАКРОРЕГІОНАЛЬНИЙ ВЕКТОР ДЕРЖАВНОЇ ПОЛІТИКИ: ІНСТИТУТИ ТА МЕХАНІЗМИ РЕАЛІЗАЦІЇ - I.Z. Storonyanska (Економіка та право, 2024)
Стаття присвячена дослідженню ролі та місця макрорегіонів у просторовому розвитку національної економіки, визначенню напрямів модернізації підходів до структурування внутрішньодержавного соціально-економічного простору. Доведено необхідність інституціалізації процесів макрорегіоналізації в Україні та розробки наукових і практичних засад формування нових інститутів реалізації державної регіональної політики на макрорегіональному рівні. Розроблено фінансово-інвестиційні механізми їх функціонування. Конкретизовано принципи відбору міжрегіональних проектів для фінансування корпораціями макрорегіонального розвитку.