ВИЗНАЧЕННЯ СЦЕНАРІЇВ ВИРОБНИЦТВА ВАЛОВОГО РЕГІОНАЛЬНОГО ПРОДУКТУ - П.В. ГУДЗЬ; М.В. ГУДЗЬ (Економіка та право, 2024)
Розглянуто спосіб обрахунку валового регіонального продукту. Визначено його роль у сукупності економічних індикаторів поточного і перспективного розвитку економіки регіону. Виконано економіко-математичну модель залежності ВРП від низки економічних факторів. Проведено порівняльний аналіз фактичного та розрахункового обсягів ВРП. Обґрунтовано прогноз обсягу ВРП відповідно до динаміки величини факторів на основі кореляційно-регресійного аналізу. Обґрунтовано найбільш ймовірнісний сценарій виробництва ВРП за критерієм середнього значення динаміки факторів попередніх років.