Еволюційні трансформації культурології - S. M. Volkov (Культура України, 2017)
Розглядаються сутність еволюційної трансформації культурології з урахуванням відображення світогляду людини в її реальному й ірреальному сприйнятті світу; концепція, згідно з якою гранично ємне трактування моделей культури, картин світу основане не тільки на людському знанні, а й на пізнавальному процесі в системі існуючого світогляду та світорозуміння.