Mehmed Akif ve Tasavvuf - Talat Olgun (Tasavvuf İlmi ve Akademik Araştırma Dergisi, 2021)
Selami Şimşek tarafından kaleme alınan Mehmed Akif ve Tasavvuf isimli kitap, roman ebadında hazırlanmış olup Buhara Yayınları’ndan çıkmıştır. Ön kapakta Akif’in resmine, arkada ise “Safahat” kelimesinin Osmanlıca sülüs kabartmasına yer verilmiştir. Müellifin, böyle bir eser kaleme alma düşüncesi üniversite yıllarına dayanır. Üniversite yıllarından itibaren beslenen bu hayalin, on yıllık bir çabanın ürünü olduğu belirtilir.