Концепти «цифровий розрив» і «цифрова інклюзія»: відмінності та взаємозумовленість - Ірина Швець (Цифрова платформа: інформаційні технології в соціокультурній сфері, 2025)
Мета статті – охарактеризувати концепти «цифровий розрив» та «цифрова інклюзія» на предмет виявлення між ними відмінностей і взаємозумовленості. Для досягнення поставленої мети застосовано діалектичний метод, необхідний для здійснення культурологічних досліджень, а також загальнонаукові методи аналізу та синтезу.