Флуктуації нерівноважних електронів та магнонів у феромагнітних напівпровідниках - O. Yu. Semchuk; V. E. Klymenko (Хімія, фізика та технологія поверхні, 2013)
Розглянуто нерівноважні флуктуації струму та намагніченості в феромагнітних напівпровідниках. Знайдено шумові температури електронів і магнонів та їх залежності від напруженості електричного поля і температури термостата. Показано, що при відхиленні від феромагнітного резонансу для низькочастотних флуктуацій нерівноважної намагніченості виконується співвідношення типу флуктуаційно-дисипативної теореми.