Математичні моделі й методи прогнозування кількості замовлень на метрологічне обслуговування військових засобів вимірювальної техніки зразків озброєння та військової техніки - Кононов В.Б.; Бурцева В.В. (Системи озброєння і військова техніка, 2019)
Предметом вивчення статті є питання прогнозування кількості замовлень на метрологічне обслуговування військових засобів вимірювальної техніки (далі – ВЗВТ) зразків озброєння та військової техніки (далі – ОВТ). Метою статті є дослідження математичних моделей та методів прогнозування потреби з метрологічного обслуговування військових засобів вимірювальної техніки зразків ОВТ для визначення необхідної кількості виїзних метрологічних груп. Задача, що вирішується, – використовуючи статистичні методи прогнозування, які засновані на системах взаємозалежних регресійних рівнянь: визначається модель на основі системи взаємозалежних рівнянь прогнозування замовлень для метрологічного обслуговування військових засобів вимірювальної техніки, де параметри цієї моделі оцінюються за допомогою ідентифікації структурної форми моделі; визначається лінійна багатофакторна регресійна модель прогнозування потреби з метрологічного обслуговування військових засобів вимірювальної техніки та методи визначення параметрів математичної моделі прогнозування кількості замовлень на метрологічне обслуговування ВЗВТ зразків ОВТ на основі системи незалежних рівнянь. Висновки: запропоновані математичні моделі та методи розв’язання задач прогнозування кількості замовлень на метрологічне обслуговування ВЗВТ зразків ОВТ побудовані з використанням багатофакторних регресійних моделей на основі систем незалежних та взаємозалежних рівнянь.