Методика оцінки рівнів підготовки льотних екіпажів - М.В. Гудков (Збірник наукових праць Харківського національного університету Повітряних Сил, 2020)
Запропоновано методику оцінки підготовки льотних екіпажів в основу якої покладено кількісне уявлення досягнутого рівня підготовки льотного екіпажу за визначеним видом польотів. Застосування запропонованої методики створює теоретичне підґрунтя для автоматизації процесу формування оптимальних управляючих дій в системах підтримки прийняття рішення на виконання польотних завдань авіаційних частин та підрозділів в ході досягнення встановленої кінцевої мети плану льотної підготовки на визначеному проміжку часу.