Моделювання ударної взаємодії частинки бруду з фільтроелементом при ультразвуковому кавітаційному фільтруванні - A. Zilinskyi; А. Luhovskyi; M. Kryshchuk; I. Gryshko; A. Shulha (Mechanics and Advanced Technologies, 2020)
В роботі проведено імітаційне моделювання ударної взаємодії частинки забруднювача з твердою поверхнею фільтроелементу, який розміщений в кавітаційному середовищі при ультразвуковому фільтруванні забруднених рідин. Представлено вираз закону збереження енергії, який враховує домінуючі фактори, що діють у процесі взаємодії забруднювача з поверхнею фільтроелементу. Обґрунтовані та розписані складові джерел енергії, які діють на забруднювач при контакті з нерухомою поверхнею фільтру. Наведено результати порівняльного аналізу даних математичного моделювання в програмному середовищі ANSYS® Academic Research Mechanical, Release 2019R3 ударної взаємодії частинок бруду діаметром 10мкм та 100мкм з двома типами фільтроелементів, виготовленим зі сталі 12Х18Н10Т та фторопласту Ф4.