Активоване лугом викопне вугілля. Мікропориста структура та здатність адсорбувати фенольні сполуки - Yu. V. Таmarkina; V. M. Anishchenko; A. M. Red'ko; V. O. Kucherenko (Хімія, фізика та технологія поверхні, 2022)
Мета роботи – порівняти характеристики мікропористої структури активованого вугілля (АВ), отриманого з вугілля різного ступеня метаморфізму (СМ) при лужній активації (RКОН = 1 г/г, 800 °С) та визначити здатність АВ адсорбувати фенол і 4-хлорфенол з водних розчинів.