Деякі аспекти проблеми підготовки майбутніх учителів математики до організації самостійної роботи студентів у коледжах - Olena Koroliuk (Педагогічний дискурс, 2013)
У статті обґрунтовано важливість підготовки майбутніх учителів математики до організації самостійної роботи студентів у коледжах. Проаналізовано й уточнено зміст понять «самостійна робота студентів коледжів», «організація самостійної роботи», «управління самостійною роботою» з урахуванням специфіки організації навчання в коледжах; визначено функції самостійної роботи в навчальному процесі коледжів; виділено основні етапи її організації, розкрито зміст і завдання управління самостійною роботою в процесі навчання математики на підготовчому, реалізаційному й завершальному етапах у коледжах.