ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ВІДНОСИН ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ НА РЕГІОНАЛЬНОМУ РІВНІ - N.V. Barbashova (Економіка та право, 2024)
Проаналізовано компетенцію регіональних органів влади у здійсненні організаційно-превентивних заходів щодо правового регулювання екологічно небезпечних підприємств. Запропоновано зміни до законодавства, які розширяють повноваження регіонального рівня управління при здійсненні ряду обов’язкових заходів по відношенню до них: паспортизацію екологічно небезпечних підприємств, експертизу їх діяльності, встановлення екологічних нормативів, моніторинг і контроль забруднення навколишнього середовища, а також екологічне страхування й екологічний аудит.