Małopolscy starostowie grodzcy w XV i XVI wieku (Uwagi w związku z rozprawą Barbary Waldo) - Ludwik Łysiak (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1986)
Małopolscy starostowie grodzcy w XV i XVI wieku. Uwagi w związku z rozprawą Barbary Waldo 1