Adolescenti i vrednovanje kredibiliteta u digitalnom okruženju iz aspekta informirane odluke - Alica Kolarić (Vjesnik Bibliotekara Hrvatske, 2022)
Cilj. Rad donosi pregled dosadašnjih spoznaja o načinu na koji adolescenti procjenjuju kredibilitet informacija i izvora informacija te ih sagledava iz aspekta donošenja informiranih odluka. Radom se želi ukazati na važnost razvijanja vještina adolescenata za učinkovito vrednovanje informacija s obzirom na ulogu informacija u procesu donošenju informiranih odluka.