Методика створення інтелектуальної системи для допомоги у волонтерстві - Р. Охочий; А. Амарбеєв; Н. Богданова (Adaptivni Sistemi Avtomatičnogo Upravlinnâ, 2025)
У статті детально розглядаються інноваційні підходи до використання штучного інтелекту (ШІ) у сфері волонтерської діяльності, з акцентом на практичне застосування сучасних технологій для оптимізації та підвищення ефективності цього процесу. Основна мета розробки програмного забезпечення, яке використовує ШІ, полягає в тому, щоб забезпечити волонтерські організації зручними інструментами для планування, координації та управління різноманітними аспектами їхньої діяльності. Інформаційна система, заснована на технологіях штучного інтелекту, дозволяє створювати потужну базу даних, яка охоплює проекти, волонтерів, ресурси та інші ключові елементи волонтерської діяльності. Це дає змогу легко зберігати, обробляти та аналізувати інформацію, що значно полегшує управління ресурсами, залучення нових волонтерів та координацію їхніх зусиль. Крім того, застосування передових алгоритмів ШІ дозволяє автоматизувати багато рутинних завдань, таких як розподіл ресурсів, планування графіків та моніторинг виконання проектів. Це не лише економить час, але й підвищує загальну продуктивність організацій, даючи змогу більше уваги приділяти стратегічним аспектам їхньої роботи. Завдяки можливостям ШІ, волонтери та організації отримують покращені інструменти для ефективної комунікації, обміну інформацією та координування спільних дій, що сприяє більш гармонійному та злагодженому функціонуванню волонтерських ініціатив.