До питання про бойову стійкість кораблів (катерів) Військово-морських Сил України та її впливу на реалізацію їх бойових можливостей - М.М. Корощенко; О.Л. Харитонов (Системи озброєння і військова техніка, 2020)
На основі аналізу можливостей засобів космічної та повітряної розвідки збройних сил провідних держав світу, Російської Федерації щодо виявлення кораблів (катерів) та бойових можливостей їх ударних протикорабельних засобів, розроблений науково-методичний апарат розрахунку бойової стійкості кораблів (катерів) ВМС України, яку необхідно обов’язково враховувати на етапі планування бойових дій при оцінці бойових можливостей кораблів (катерів) та їх груп. На цій основі обґрунтовані та запропоновані пропозиції щодо підвищення бойової стійкості кораблів (катерів) ВМС України.