СУСПІЛЬНО-ГЕОГРАФІЧНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ ОСОБЛИВОСТЕЙ ФУНКЦІОНУВАННЯ ТРУДОВИХ РЕСУРСІВ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ - Зоя Бойко (Časopis Socìalʹno-Ekonomìčnoï Geografìï. Часопис соціально-економічної географії, 2015)
У статті розглядаються особливості функціонування трудових ресурсів Дніпропетровської області в порівнянні з іншими областями України. Виявлено, що до основних особливостей функціонування трудових ресурсів належать: структура за видами зайнятості, економічна активність населення, безробіття, особливості економічно неактивного населення.  Проведено аналіз динаміки цих показників, враховуючи чисельність населення.  Побудовано картосхеми, що відображають безробіття та рівень зареєстрованого безробіття за регіонами України,   працевлаштування безробітних (у % до загальної кількості осіб, що перебувають на обліку) у Дніпропетровській області, зайнятість та рівень зайнятості населення за регіонами України.