Ґендерні студії у системі (не)формальної освіти під час гібридної війни проти України - Nataliia Malynovska (Facta Simonidis, 2020)
В останні роки в Україні активізувалася дискусія довкола ґендерної політики. Однією зі складових стала інтеграція ґендерних студій у систему освіти. В статті пропонується аналіз ґендерних студій у середовищі вищої освіти і недержавних громадських організацій, оцінка їхньої задіяності в законодавчу сферу та співпрацю з органами влади, внесок у підготовку фахівців з ґендерних студій. Українські НДО, спрямовані на підтримку ґендерної політики, сформували потужне громадське лобі. Ці процеси бурхливо обговорюються в інформаційному полі і стають інструментом в умовах гібридної війни проти України.