ВПРОВАДЖЕННЯ ІНКЛЮЗИВНИХ ПРОГРАМ З ТУРИЗМУ В ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ ТА ПОЗАШКІЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ УКРАЇНИ - Олександр Бейдик; Олеся Топалова (Časopis Socìalʹno-Ekonomìčnoï Geografìï. Часопис соціально-економічної географії, 2015)
Розглянуто питання впровадження інклюзивних програм з туризму в загальноосвітніх та позашкільних закладах України, що обумовлено створенням інклюзивних груп в освіті, туризмі, фізичній культурі, спорті для самореалізації, адаптації, фізичної та соціально-психологічної реабілітації, проведення змістовного дозвілля, участі в туристських заходах дітей з функціональними обмеженнями. Особлива увага приділяється  проблемам та перспективам створення єдиного туристського простору для дітей-інвалідів, дітей різних спеціалізованих  груп здоров’я та здорових дітей.