SAYIŞTAYIN 163’ÜNCÜ KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ - Kübra TULUN (Sayıştay Dergisi, 2025)
Bundan 163 yıl önce, 29 Mayıs 1862 tarihinde Divan-ı Ali-i Muhasebat adıyla kurulan Sayıştayımızın 163’üncü kuruluş yıl dönümü 27-30 Mayıs 2025 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlandı. Program kapsamında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın teşrifleriyle ilk program Sayıştay Başkanlığı Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilmiştir. Sayıştay Hatıra Ormanında ağaç dikiminin de gerçekleştirildiği program kapsamında Sayıştay Kongre ve Kültür Merkezinde Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Müziği Topluluğu tarafından Türk Sanat Müziği konseri de icra edilmiştir. 29 Mayıs 2025 tarihinde ise Sayıştay Başkanı Sayın Metin YENER’in başkanlığında başkan yardımcıları, daire başkanları, üyeler, meslek mensupları, savcılar ve yönetim mensuplarının katılımıyla saat 10.00’da Anıtkabir ziyareti gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen program, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve tüm aziz şehitlerimizin huzurunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlamış olup akabinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Modern Folk Müziği Topluluğu konseri ile devam etti. Ardından Sayıştay Başkanı Sayın Metin YENER ve Sayın Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, günün anlam ve önemine dair konuşmalarını gerçekleştirdiler.