АНАЛІЗ ХАРАКТЕРИСТИК РЕАКТИВНИХ СОПЕЛ ТУРБОРЕАКТИВНИХ ДВИГУНІВ - V. Rublov; N. Otreshko; Ye. Ilenko (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України, 2025)
У статті проведений аналіз реактивних сопел сучасних авіаційних двигунів спільного класу, що встановлені на військових повітряних суднах різних країн, для виявлення кращих конструктивних рішень та отримання рейтингової оцінки їх ефективності з урахуванням технічних характеристик, особливостей конструкції, рівня технологічності, надійності. Основна увага приділяється аналізу потужності, конструктивних особливостей і специфіки роботи реактивних сопел цих двигунів, а також їхньої ролі в забезпеченні надійності та ефективності роботи авіаційної техніки. Матеріал буде корисним для інженерів, розробників авіаційної галузі, які працюють над удосконаленням авіаційних двигунів.