Виявлення джерел стійкості до листкових хвороб ячменю озимого для використання у селекції - Г. Я. БІЛОВУС; М. І. ТЕРЛЕЦЬКА; Р. В. ІЛЬЧУК; В. Я. ЯРЕМКО (Передгірне та гірське землеробство і тваринництво, 2023)
Важливою зерновою культурою України є ячмінь озимий, який необхідний для забезпечення кормових, харчових і технічних потреб. Найбільш потрібне зерно ячменю, як концентратний корм для сільськогосподарських тварин. Для потреб харчування людини виготовляють крупи, борошно, сурогат кави тощо.