INFORMACINIÅ² FINANSÅ² SISTEMÅ² STUDIJÅ² PROGRAMOS VERTINIMAS ABSOLVENTÅ² POÅ½IÅªRIU - AuÅ¡ra Å½vironienÄ—; GintarÄ— JurkÅ¡eviÄiÅ«tÄ— (Mokslo Taikomieji Tyrimai Lietuvos Kolegijose, 2020)
Daugumoje Lietuvos aukÅ¡tÅ³jÅ³ mokyklÅ³ diegiamos vidinio kokybÄ—s valdymo sistemos. JÅ³ poreikÄ¯ skatina Europos Å¡aliÅ³ mokymo institucijÅ³ pokyÄiai, kokybÄ—s valdymo sistemÅ³ populiarinimas kitÅ³ Å¡aliÅ³ Å¡vietimo institucijose bei Lietuvos verslo Ä¯monÄ—se, rinkos ekonomikoje. Pagal VisuotinÄ—s kokybÄ—s uÅ¾tikrinimo sistemos principus kolegija siekia iÅ¡likti konkurencinga Å¡vietimo sistemoje, yra atsakinga uÅ¾ vidinÄ—s kokybÄ—s uÅ¾tikrinimÄ…, sistemos Ä¯gyvendinimÄ… ir tobulinimÄ…. NuolatinÄ— studijÅ³ programÅ³ perÅ¾iÅ«ra turi remtis studentÅ³, absolventÅ³, dÄ—stytojÅ³ ir darbdaviÅ³ nuomone. Siekiant tobulinti kolegijos veiklÄ…, joje periodiÅ¡kai atliekamos studentÅ³ apklausos bei tyrimai, siekiant iÅ¡siaiÅ¡kinti jÅ³ nuomonÄ™ apie teikiamÅ³ paslaugÅ³ kokybÄ™. Kokybei uÅ¾tikrinti reikalingas grÄ¯Å¾tamasis ryÅ¡ys. DaÅ¾niausiai naudojamas bÅ«das gauti grÄ¯Å¾tamÄ…jÄ¯ ryÅ¡Ä¯ apie studijas yra studentÅ³ apklausa. Straipsnio tikslas yra pateikti Kauno kolegijos studijÅ³ programos â€žInformacinÄ—s finansÅ³ sistemosâ€œ kokybÄ—s vertinimÄ… pirmosios absolventÅ³ laidos poÅ¾iÅ«riu. Å iuo atveju buvo pasirinkti pirmos laidos absolventÅ³ atsiliepimai apie Å¡iÄ… studijÅ³ programÄ…. TyrimÅ³ metu buvo analizuojamos studijÅ³ programos stipriosios ir tobulintinos pusÄ—s bei pateikiamos rekomendacijos.