SAYIŞTAYIN 163’ÜNCÜ KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ SEMPOZYUMU - Şaziment Gül YAMANER (Sayıştay Dergisi, 2025)
163 yıl önce kurulan ve tarihsel birikimini günümüzün yeni bilgi ve teknolojilerle harmanlamanın çabasında olan Sayıştay, yıl dönümünü anma etkinlikleri kapsamında “Sayıştay’ın 163’üncü Kuruluş Yıl Dönümü Sempozyumu” düzenledi. Sempozyum, akademinin gözde bilim insanları ile uygulamacıları bir araya getirdi. 30 Mayıs 2025 tarihinde düzenlenen ve iki oturumdan oluşan sempozyumun sabah gerçekleştirilen ilk oturumunda “Sürdürülebilirlik ve Denetimi” konusu, öğleden sonra gerçekleştirilen ikinci oturumunda ise “Büyük Veri Analitiği ve Denetim” konusu ele alındı.