مدلسازی ارتباط بین کیفیت افشاء و دقت پیش‌بینی سود با توجه به اقلام تعهدی نوسانات سود: رویکرد اقتصاد سنجی فضایی - قاسم محل حرز; پرویز پیری; اکبر زواری رضایی (حسابداری و بودجه‌ریزی بخش عمومی, 2025)
این پژوهش با هدف بررسی اثرات کیفیت افشا با تعدیل‌گری اقلام تعهدی در نوسانات سود بر دقت پیش‌بینی سود در بانک‌های ایران و عراق طی دوره زمانی 2017 تا 2022 انجام شده است. مدل پژوهش با در نظر گرفتن اثرات وابستگی فضایی و با استفاده از نرم‌افزار R تخمین زده شد. یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد که کیفیت افشای اطلاعات تأثیر مثبت و معناداری بر دقت پیش‌بینی سود در بانک‌های ایران و عراق دارد. در مقابل، نوسانات اقلام تعهدی، دارای تأثیر منفی، اندازه و سن بانک دارای تأثیر مثبت، و نسبت ارزش دفتری به ارزش بازار و اهرم مالی نیز تأثیر منفی بر دقت پیش‌بینی سود دارد. نتایج این پژوهش می‌تواند به سرمایه‌گذاران، تحلیلگران مالی و نهادهای ناظر در بازارهای مالی ایران و عراق در درک بهتر عوامل مؤثر بر دقت پیش‌بینی سود و اتخاذ تصمیمات آگاهانه‌تر کمک کند.