Експериментальне дослідження стійкості конструкційних матеріалів до кавітаційної ерозії - Oleksandr Luhovskyi; Andrii Zilinskyi; Alina Shulha; Anton Lavrinenkov; Ihor Gryshko; Iryna Bernyk (Mechanics and Advanced Technologies, 2020)
У статті розглянуті проблеми забезпечення довговічності ультразвукового кавітаційного технологічного обладнання. Представлені результати планування експерименту, які дали змогу правильно побудувати натурне дослідження та обрати конструкційні матеріали. Обрано такі експериментальні матеріали, як  30ХГСА, СЧ20, Ф4, 08Х18Н10Т та ЛС59_1П  для натурного експерименту, оскільки всі ці конструкційні матеріали мають близькі значення модуля Юнга. Показаний хід та проведення натурного експериментального дослідження ерозійного руйнування заявлених конструкційних матеріалів, з яких можуть бути  виготовлені ультразвукові випромінювачі і деталі кавітаційних камер. Проаналізовано поведінку досліджуваних зразків та залежність втрати їх маси  від часу обробки при різних потужностях ультразвукового кавітатора. Дослідження дозволило визначити найкращі матеріали з точки зору кавітаційної міцності при наявності втомних напружень.