Соціальні комунікації телевізійних програм гастрономічного спрямування - K. V. Hrubych (Вісник Харківської державної академії культури, 2017)
Визначаються основні принципи диференціації технологій кулінарних проектів через призму ролі та значення їжі, досліджуються складові сучасних кулінарних телевізійних шоу, а також виокремлюються комунікаційні технології, що дозволяють кулінарним телепередачам досягати головної мети — поширення гастрономічно-культурологічного досвіду українського народу серед телеглядачів України, бути обов’язковими в мережі мовлення кожного загальнонаціонального телеканалу.