СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ІННОВАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ У АГРОПРОМИСЛОВОМУ КОМПЛЕКСУ УКРАЇНИ - О. П. Радченко (Ринкова економіка: сучасна теорія і практика управління, 2019)
Досліджуються особливості формування та розвитку інноваційної діяльності аграрного сектору національної економіки в умовах глобалізації. Розглянуті причини і наслідки зниження активності інноваційних процесів в умовах трансформації економіки. Показано зростання впливу різноманітних чинників на процес інноваційних перетворень в агропромисловому комплексі. Критично розглядається поширена в багатьох публікаціях теза про неможливість структурних перетворень та розвиток науково-технічного прогресу у аграрних підприємствах в умовах кризи. Зроблено висновок та обгрунтованно невідворотність запровадження інновацій у сільськогосподарських підприємств. Індикатором цього процесу є підвищення продуктивності праці та зниження собівартості продукції в розрізі окремих виробників та їх груп.