МОДЕЛЮВАННЯ РОЗВИТКУ ВИРОБНИЧОГО ПІДПРИЄМСТВА У ВЗАЄМОДІЇ З ОБ'ЄДНАНОЮ ТЕРИТОРІАЛЬНОЮ ГРОМАДОЮ - Л. А. Некрасова (Ринкова економіка: сучасна теорія і практика управління, 2019)
У статті узагальнено аргументи та контраргументи в межах наукової дискусії з питання ідентифікації стану виробничого підприємства для оцінки ефективності його функціонування та оптимізації цільових функцій при вирішенні завдань управління розвитком підприємства. Основною метою проведеного дослідження є розробка науково-методичного підходу до моделювання системи управління динамічним станом  виробничого підприємства в умовах децентралізації та формування індикаторів його розвитку. Запропонований науково-методичний підхід  моделювання системи управління розвитком виробничого підприємства в умовах децентралізації та його практична реалізація дасть можливість визначати домінуючі параметри розвитку виробничих підприємств, що мають вплив на об'єднану територіальну громаду і своєчасно відстежувати імпульси і простір її станів  з урахуванням стану виробничої  системи в якості параметрів для її розвитку.  Результати проведеного дослідження можуть бути корисними для розробки систем моніторингу та стратегічного управління процесами розвитку  виробничих  підприємств в умовах децентралізації.