Priprema arhivske građe za mikrofilmiranje - preduvjet ispravnog mikrofilmiranja - Martin Modrušan (Vjesnik Istarskog Arhiva, 1991)
Uz ogradu da ne daje konačna i svevažeća rješenja, autor iznosi neke osnovne principe kod pripreme građe za mikrofilmiranje kao rezultat iskustava stečenih u Arhivu Hrvatske. Naglašava značaj pripreme za ispravno mikrofilmiranje.