Jubileusz sześćdziesięciolecia pracy twórczej Profesora Juliusza Bardacha (Wanda Sudnik) Przemówienie Profesora Antoniego Mączaka. Przemówienie Profesora Juliusza Bardacha. - Wanda Sudnik (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1997)
W dniu 19 listopada 1996 r. uroczyście obchodzono jubileusz 60-lecia pracy historyka ustroju i prawa prof. dr. Juliusza Bardacha, absolwenta Uniwersytetu Stefana Batorego w Wilnie, doktora Uniwersytetu Jagiellońskiego (1948) i em. profesora zwyczajnego Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego. Uroczystość objęła promowanie Jubilata na doktora honoris causa Uniwersytetu Warszawskiego, a następnie - wręczenie Księgi jubileuszowej. Stanowiła ona integralną część jubileuszu 180-lecia Uniwersytetu Warszawskiego.