ОСОБЛИВОСТІ ЮРИДИЧНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ЗА ПОРУШЕННЯ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ МІСТА - Р.С. КІРІН (Економіка та право, 2024)
Проаналізовано особливості юридичної відповідальності за порушення законодавства у сфері екологічної безпеки міста. Виявлено, що приписи екологічного та містобудівного законодавства, які встановлюють юридичну відповідальність, мають низький рівень кореспонденції із приписами адміністративного та кримінального законодавства. Обґрунтовано, що розглянуті діяння суб’єктів у складі кримінальних та адміністративних правопорушень проти довкілля безпосередньо чи опосередковано впливають на стан екологічної безпеки міста, наслідки яких можуть змінюватися за такими показниками: у часі; у просторі; за колом об’єктів впливу; за колом суб’єктів впливу; кількістю і вартістю; якістю; наявністю причинного зв’язку між протиправним діянням встановленого суб’єкта і фактом заподіяння шкоди.