ГОСПОДАРСЬКО-ПРАВОВІ ЗАСОБИ УПРАВЛІННЯ ПАНДЕМІЧНИМ РИЗИКОМ - В.Г. ОЛЮХА (Економіка та право, 2024)
Стаття присвячена дослідженню пандемічного ризику. Розглянуто його характерні ознаки. Робиться висновок, що пандемічний ризик є об’єктивно-суб’єктивною категорією. Доведено можливість управління пандемічним ризиком на макро- та мікроекономічному рівнях. Надається визначення управління пандемічним ризиком на кожному з цих рівнів та характеризуються господарсько-правові засоби управління пандемічним ризиком з метою нівелювання негативних наслідків епідемії.