Оцінка стійкості положення гібридних колісних машин з трансформерною ходовою частиною - Кайдалов Р.О.; Корнієнко О.В.; Торяник Д.О.; Зюбан М.І. (Системи озброєння і військова техніка, 2018)
В роботі визначено обмеження на розміри бази й колії гібридних колісних машин за умовою стійкості положення при трансформерному виконанні їх ходової частини. Отримано умови відриву передніх та задніх коліс при гальмуванні у разі руху назад та відповідно руху вперед та умову відсутності відриву коліс передньо ї та задньої осей від опорної поверхні. Отримані результати можуть бути використані при створенні гібридних автомобілів (з комбінованим електромеханічним приводом ведучих коліс) модульної конструкції з трансформерною ходовою частиною.