Діагностичний модуль фізичного діагностування метрологічної надійності цифрових засобів вимірювальної техніки - С. І. Глухов; О. С. Бабій; С. М. Семеха; Т. В. Савченко; А. О. Гальоса (Системи озброєння і військова техніка, 2022)
У даній статті розглядається використання фізичного діагностування для визначення технічного стану та прогнозування залишкового ресурсу засобів вимірювальної техніки з достатньо високою достовірністю. Метою статті є розробка діагностичного модулю фізичного діагностування метрологічної надійності цифрових засобів вимірювальної техніки. Представлені результати розрахунків значень достовірностей при комплексному використанні методів фізичного діагностування. Розроблена структурна схема діагностичного модуля для застосування у метрологічних центрах при обслуговуванні перспективних цифрових засобів вимірювальної техніки. Запропоновано під час поточного ремонту, а також при проведенні повірки деяких засобів вимірювальної техніки, проводити фізичне діагностування, що дозволяє прогнозувати та корегувати міжповірочний інтервал в залежності від реального технічного стану.