Розвиток інноваційного розуміння ступеневого сутнісного видового поділу правопорушень та юридичної відповідальності - O. A. Kirichenko (Аналітично-порівняльне правознавство, 2025)
Представлено у розвитку інноваційне розуміння ступеневого сутнісного видового поділу правопорушень на макроправопорушення або кримінальні правопорушення (злочини, паразлочини, квазізлочини, позазаконзлочини, паравипадки, випадки), що спричиняють правовому статусу соціосуб’єктів істотні і вище збитки (шкоду, упущену вигоду) та на мініправопорушення (адміністративні, дисциплінарні, де-факто майново-договірні і де-юре майново-договірні проступки, парапроступки, квазіпроступки, позазаконпроступки, параказуси і казуси).