Тенденції розвитку дистанційного навчання в освітній системі США: педагогічний аспект - L. Ya. Filipova; O. V. Oliinyk (Вісник Харківської державної академії культури, 2017)
Розглянуто та проаналізовано головні тенденції розвитку дистанційного навчання в освітній системі США. Охарактеризовано педагогічні та методичні підходи до реалізації онлайн-навчання в різних освітніх закладах. Досліджено вимоги до підготовки онлайн-інструкторів та необхідні умови для студентів, що обирають дистанційне навчання або окремі онлайн-курси. Акцентується на перевагах та популярності дистанційної (або віртуальної) освіти в університетах США і школах.