УДОСКОНАЛЕННЯ МЕХАНІЗМУ ВИКОНАННЯ ДОХОДНОЇ ЧАСТИНИ МІСЦЕВОГО БЮДЖЕТУ - О. Л. Шелест; О. Г. Касідей (Ринкова економіка: сучасна теорія і практика управління, 2019)
Питання забезпечення раціональності у формуванні доходів місцевих бюджетів і пошук резервів їх збільшення набувають особливої актуальності в умовах децентралізації. Нині діюча система формування доходів місцевих бюджетів, що сформувалася в Україні, характеризується низькою часткою їх власних доходів і збільшенням обсягів міжбюджетних трансфертів. Це обмежує фінансові можливості органів місцевого самоврядування та є визначальним фактором, який стримує трансформаційні перетворення у державі.