Формування готовності майбутніх учителів початкової школи до організації індивідуальної роботи учнів - Oleksandr Halus; Alona Kohut (Педагогічний дискурс, 2017)
У статті здійснено аналіз теоретичних підходів щодо тлумачення поняття «готовності майбутніх учителів початкової школи». Зазначено актуальність розглянутої проблеми у Концепції Нової української школи, Державному стандарті початкової загальної освіти. Розкрито можливості використання різноманітних форм, методів, засобів і прийомів щодо організації індивідуальної роботи з молодшими школярами на уроках та позаурочний час. Акцентовано увагу на вивчення майбутніми вчителями початкової школи навчальних дисциплін у контексті організації індивідуальної роботи з учнями. Зосереджено увагу на впровадженні у професійну підготовку майбутніх вчителів початкової школи спецкурсу «Організація індивідуальної роботи учнів у початковій школі». Це дасть можливість оволодіти майбутнім вчителям початкової школи знаннями, уміннями і навичками щодо організації та педагогічного керівництва індивідуальною роботою молодших школярів в навчальний та позанавчальний час, як чинника розвитку їх здібностей, активності, самостійності та творчості.